צו הרחקה

ישנם סוגים שונים של צווי הרחקה שמטרתם לספק מענה והגנה מיידית על שלומו של אדם. כאשר מבקש הצו חש מאוים או מוטרד בשל התנהגותו של אדם אחר, ישנה חשיבות יתרה לבחירת הערוץ הנכון לפעולה להשגת ההגנה אותה הוא מבקש. ישנן שתי הוראות חוק עיקריות המסדירות את תחום צווי ההרחקה  – החוק למניעת אלימות במשפחה, תשנ"א-1991 והחוק למניעת הטרדה מאיימת, תשס"ב-2001. ההבחנה בין שתי הוראות החוק עניינה בטיב הקשר בין המבקש למשיב, אשר יקבע מהי ההוראה הרלוונטית.

צו הגנה

לפי החוק למניעת אלימות במשפחה, אדם אשר נפגע על ידי מי מבני משפחתו מחזיק בזכות להגיש בקשה לקבלת 'צו הגנה'. הצו עשוי לכלול איסורים והוראות שונות, בהתאם להחלטת בית המשפט, שיבטיחו את שלומו של הנפגע באופן מידי. על מנת שבית המשפט ייעתר לבקשתו של הנפגע, יש להראות כי אותו אדם נגדו מבוקש הצו, נהג באלימות או כי קיים חשש לכך. במסגרת צו הגנה, בית המשפט יכול להורות על הרחקתו של אדם ממקום מגוריו של הנפגע ולהימצא במרחק מסוים מהמקום, איסור הטרדה, איסור נשיאת נשק, התחייבות לקבלת טיפול בכפוף לחוות דעת עובד סוציאלי ועוד.

צו למניעת הטרדה מאיימת

במידה והפוגע הוא אינו בן משפחתו של המבקש, ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה לקבלת צו למניעת הטרדה מאיימת. כאשר בית המשפט מתרשם כי האדם נגדו מבוקש הצו אכן נהג באופן מטריד כלפי המבקש כגון בילוש, יצירת קשר באופן העולה כדי הטרדה, איומים או נקיטת פעולות שונות המטרידות את שלוות נפשו של אדם, בסמכותו להורות כי אותו אדם נגדו מבוקש הצו יורחק ממקומות מסוימים, לאסור יצירת קשר עם המבקש ואף להורות על הפקדת ערובה שתשמש הבטחה לשמירת תנאי הצו.

חשוב לדעת כי כל הפרה של אחד מתנאיו של צו ההגנה עשויה כשלעצמה להוות עבירה פלילית ולהביא להגשת כתב אישום נגד המפר.

כיצד מוציאים צו הרחקה

את הבקשה לקבלת צו הטרדה מאיימת יש להגיש לבית משפט השלום, ואילו המבקש צו הגנה יכול לפנות לבית משפט שלום, בית משפט לענייני משפחה או לבית דין דתי.  על הבקשה להיתמך בתצהיר ובמסמכים הרלוונטיים,  ובמסגרתה יש להציג בסיס סביר להניח כי התנהגותו של המשיב מהווה סכנה ממשית לבן משפחה, לגופו או לשלומו. לחילופין, יש להעמיד בסיס סביר להניח כי המשיב התעלל בבן משפחה באופן מתמשך. ככל שמדובר בבקשה לצו למניעת הטרדה מאיימת יש להציג כי התנהגותו של המשיב עולה לכדי הטרדה בהתאם לקבוע בחוק.

חשוב לדעת, כי במידה ובית המשפט יקבע כי הבקשה שהוגשה הנה טורדנית, קנטרנית או שאינה כנה, בסמכותו להטיל על מבקש הצו תשלום הוצאות משפט לטובת המדינה ולטובת המשיב ותשלום פיצוי לנפגע מהבקשה.

לסיכומו של דבר

במידה ואתם זקוקים למענה והגנה מיידית וחוששים לשלומכם, כדאי לפנות לעורך דין מנוסה אשר ילווה אתכם וייעץ לכם באשר לאפשרויות העומדות בפניכם. עורך הדין תמיר אלטיט הנו עורך דין בעל נסיון רב אותו צבר בין היתר במשך עשור במסדרונות התביעה המשטרתית והפרקליטות ובמסגרת תפקידיו פעל רבות לשם הגנה על נפגעי עבירה באמצעות הדרכים המנויות בחוק. עורך הדין אלטיט מכיר את נבכי המערכת, יוכל לייעץ לכם בצורה הטובה ביותר, לפעול למענכם ולהביא אתכם לתוצאה הטובה ביותר תוך ליווי צמוד ומקיף. אל תהססו ופנו למשרדינו כבר עכשיו!

צו הרחקה
לתיאום פגישת ייעוץ בהקדם
השאירו פרטים ונחזור אליכם

עוד בנושא

אי הרשעה
משפט פלילי
אי הרשעה

הרשעה בפלילים היא את קלון העשויה להסב נזק של ממש לחייו של אדם אשר חטא בעברו והורשע בדין, אף לאחר

קרא עוד »
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support