ייצוג עצורים

לתיאום פגישת ייעוץ בהקדם
השאירו פרטים ונחזור אליכם

מעצר ימים ומעצר עד תום ההליכים:

"מעצר ימים" הוא כינוי לתקופה בה חשוד עצור לצרכי חקירה. כלומר, בית המשפט מורה על מעצרו של החשוד כדי לאפשר למשטרה להשלים את החקירה בעניינו של החשוד, בעודו עצור. בית המשפט יתבקש להאריך את מעצרו של החשוד, בפעימות קצרות – במספר ימים בכל פעימה, תוך כדי פיקוח על קצב התקדמות החקירה, עד אשר היא תסתיים. לעומת זאת, במסגרת בקשת מעצר עד תום הליכים, מבקשת המאשימה מבית המשפט כי הנאשם יהיה עצור מאחורי סורג ובריח בזמן ניהול משפטו – עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו, כלומר, עד שיינתן פסק דין בעניינו.

חשיבות הליכי מעצר ימים ומעצר תום הליכים:

לשני ההליכים הללו יש חשיבות מכרעת לעניין תוצאתו הסופית של ההליך הפלילי כולו.

שחרורו של החשוד במסגרת דיון מעצר ימים הוא קריטי, לא רק במובן של חירות החשוד, לאור התנאים המחפירים בהם הוא שוהה בבית המעצר, אלא גם לעניין גורלו של ההליך הפלילי כולו.

משאביה של המשטרה מוגבלים מאוד והיא נותנת עדיפות רבה לקידום חקירה משטרתית של חשוד עצור. לעומת זאת, דלות המשאבים גורמת לכך שהמשטרה נאלצת לתעדף את עבודתה ולעיתים, ברגע שהחשוד משתחרר ממעצרו, "המשטרה מורידה את הרגל מהגז" מה שיכול להכריע את גורל ההליך כולו. בלא מעט מקרים, שחרור החשוד בזמן הנכון הוביל לתוצאה סופית של אי הגשת כתב אישום כנגדו וגניזת התיק הפלילי.

שחרורו של נאשם ממעצר עד תום ההליכים היא קריטית אף יותר. משפט פלילי צפוי להימשך תקופה ממושכת, מספר חודשים ואף מספר שנים ואין צורך להכביר במילים על ההבדל בין נאשם שמנהל את משפטו כשהוא עצור מאחורי סורג ובריח לבין נאשם שמנהל את משפטו כשהוא משוחרר לביתו.

אחד השיקולים המשמעותיים ששוקלת המאשימה, כשתבחן את הצעת ההגנה להסדר טיעון מקל עם הנאשם, היא האם הנאשם עצור או משוחרר. כשהנאשם משוחרר לביתו, להגנה יש מנוף לחץ גדול יותר על הפרקליטות והסיכוי להגיע להסדר טיעון מקל במיוחד, שיהיה לשביעות רצונו של הנאשם גבוה יותר. לעומת זאת, שכמדובר בנאשם עצור עד תום ההליכים ידה של המדינה על העליונה.

לשם המחשה, ראו את הדוגמא הבאה:

דניאל נאשם בעבירה פלילית שהעונש הנהוג בגינה הוא שנת מאסר אחת.

אם המשפט יחל כשדניאל עצור משך 10 חודשים ובהנחה שהמשפט יתנהל למשך 6 חודשים נוספים לפחות, אזי בסופו של יום, ירצה דניאל 16 חודשי מעצר – תקופה ארוכה יותר משנת המאסר שהייתה צפויה לו וללא היכולת לנסות ולזכות בשחרור מוקדם.

לעומת זאת, אם דניאל היה משתחרר ממעצרו ומנהל את משפטו בעודו משוחרר, אז העונש שהיה נגזר עליו הוא שנת מאסר אחת.

דוגמא זאת ממחישה עד כמה שאלת שחרורו של נאשם ממעצרו משפיעה על התוצאה הסופית של ההליך כולו.

סיכומו של דבר:

שאלת שחרורו של החשוד ממעצר ימים, או שחרורו של הנאשם ממעצר עד תום ההליכים תכריע את גורל ההליך הפלילי כולו.

עורך דין תמיר אלטיט, מומחה לדיני מעצרים, הוא סנגור מן השורה הראשונה בתחום.

בעברו, שימש עורך דין אלטיט כפרקליט בכיר בפרקליטות הפלילית במחוז תל אביב ולפני כן, כתובע משטרתי. במשך למעלה מעשור הופיע עורך דין אלטיט באלפיי דיוני מעצרים משני צידי המתרס.

במסגרת תפקידיו כמרצה באקדמיה, מלמד עורך דין אלטיט מדי שנה מאות סטודנטים למשפטים  את דיני המעצר, נתון המלמד על מומחיותו בתחום.

עורך דין אלטיט השיג ללקוחותיו במשך השנים הישגים מרשימים בהליכי המעצר השונים ובהם גם החלטות תקדימיות שניתנו בבית המשפט העליון.

כן, מתמחה עורך דין אלטיט בהגשת עררים על החלטות בהליך המעצר אל בית המשפט המחוזי או בית המשפט העליון.

אל תשחק בחופש שלך, פנה עוד היום לקבלת ייעוץ משפטי בהליך המעצר.

עורך דין אלטיט יחזיר אותך הביתה ויסייע לך להגיע לתוצאה הטובה ביותר!

לתיאום פגישת ייעוץ בהקדם
השאירו פרטים ונחזור אליכם

אודות הכותב: עו"ד תמיר אלטיט

עו"ד תמיר אלטיט, מומחה למשפט פלילי ודיני תעבורה, בעל ניסיון רב כקצין משטרה, תובע ופרקליט בכיר. עם ידע מעמיק במערכת אכיפת החוק, הוא מספק ייצוג מקצועי, דיסקרטי ונחוש לחשודים, נאשמים ונפגעי עבירה, תוך התמחות בהליכי מעצר וניהול משפטים מורכבים.

עוד בנושא

דיני תעבורה

דיני תעבורה הם חלק מהדין הפלילי. עבירות תעבורה הן עבירות פליליות. סדרי הדין (פרוצדורת ניהול המשפט) במשפט תעבורתי זהים לסדרי

קרא עוד »
×

שיחת ווטסאפ

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support